Er du typen, der slår til, når sælgeren tilbyder dig en serviceforsikring? Tænk dig rigtig godt om næste gang, når du står der. Har du egentlig brug for sådan én?

Måske har du i virkeligheden allerede en forsikring, der dækker det samme. Kig evt. efter, om din indboforsikring evt. dækker skader på din elektronik. Hvis ikke, kan du måske tegne en ekstra dækning hos dit forsikringsselskab meget billigere, end det du skal betale hos Fona eller andre. En sådan dækning vil desuden dække mere en ét produkt. Se det er sund økonomi.

Se her hvad du sparer
Iflg. MetroXpress koster en serviceforsikring 2.999 kr. til en MacBook til omkring 15.000 kr. mod fx. tab og spildt kaffe. Perioden hvor forsikringen dækker, er to til fem år. Hos Topdanmark kan du udvide din indboforsikring med samme dækning for et beløb mellem 371 og 798 kr. (afhængigt af alder). Så der er penge at spare, ved at tænke sig lidt om.

Mersalg?
Husk også, at mersalg – ja, det hedder det faktisk – hvad enten det er hos frisøren, i tøjbutikken – hvor som helst, så er det ikke for at være flink overfor dig. Det handler udelukkende om provision og procenter til enten sælgeren, eller kæden du handler hos. Og det er dig, der betaler.