Helt undtagelsesvis kan du i dag læse min februar hilsen fra Kvinde Økonomis NYHEDSBREV. Det er der to grunde til – dels får du en lille smagsprøve på, hvad du går glip af, hvis du ikke allerede har tilmeldt dig det. Det er kun en lille appetitvækker, for nyhedsbrevet er meget mere end denne lille bid. Den anden grund er, at jeg blev inspireret af Ann Lehmann Erichsen’s artikel i Politiken i dag, som bare rammer plet.

Kære kvinde med stor K

Har du en sund økonomi? Og hvad vil det egentlig sige at have en sund økonomi?

Jamen, det  handler jo om flere ting -  men god økonomisk opdragelse er helt sikkert et godt fundament. Når jeg ser på mig selv, så fik jeg lommepenge for at hjælpe til der hjemme. En del af disse lommepenge lærte jeg at spare op – i skolen kunne vi købe sparemærker, som vi satte ind i en bog. Fik tidligt en sparekassebog, hvor jeg sparede op til ting, jeg ønskede mig. Måske grundstenen til min vigtige drivkraft med at have styr på min økonomi. Tog nok også mine forældres økonomiske værdier til mig. Nemlig, at de betalte alt kontant – tror det var meget almindeligt i 60′erne. De havde ikke mange penge den gang – heller ikke ualmindeligt. Første gang de lånte penge, var da de købte hus i ’69. De sluttede da også livet gældfrit – og med penge på kistebunden.

Tja – jeg tror faktisk vi alle har en vigtig opgave med at vise vores unge, hvordan de får en sund økonomi. Både med at guide dem, men så sandelig også med være gode rollemodeller. Og det kan kun gå for langsomt, så vi ikke længere falder over overskrifter som:

  • Unge er økonomiske analfabeter
  • Unge skal have hjælp med økonomien
  • Unge har rod i privatøkonomien
  • Unge ved for lidt om økonomi.

…eller det der er værre.

“Sund økonomi handler ikke så meget om hvor mange penge, men om hvordan vi bruger dem vi har.”

De bedste hilsner,
Hanne
Kvinde Økonomi

Drop den økonomiske fløjlshandske over for jeres døtre (Politiken)