Tiden lige efter jul er højtid for – ja, noget så svært og trist som skilsmisser. Af alle tidspunkter, hvorfor så lige efter jul, som jo ellers er kendetegnet ved glæde – og ofte kaldes hjerternes fest. Et rigtig godt spørgsmål. Mange kan ikke overskue at gøre noget ved det, før julen er overstået. Nogle håber måske, at julen kan reparere forholdet. Men det hele bliver samtidig også mere tydeligt, det hele, når familien har fri, og parterne er sammen 24 timer i døgnet.

Uhh, der er rigtig mange ting, der skal tænkes på – især hvis der også er børn. Har I taget stilling i så god tid, så I fik lavet en ægtepagt? Hvad med den fælles bolig? Hos hvem af forældrene skal børnene bo? Hvad med økonomien? Er der penge til det hele? Hvordan skal aktiverne deles? Hvad med pensionsordningerne? Hvor skal familiens dyr være? Der skal søges skilsmisse – og myndigheder, arbejdsgiver, familie og venner skal orienteres.

Til døden os skiller – eller?
Lige for at få det på plads – én gang for alle – 43 % af indgåede ægteskaber bliver opløst igen. Beklager!

Giftede I jer i sin tid uden at gøre noget yderligere, har I automatisk fået formuefællesskab. Fællesejet, som det også kaldes, består af alt, hvad I hver især ejer ved starten af ægteskabet, men også alt hvad I hver især erhverver under ægteskabetuanset om det er opsparing, gevinster, arv eller gaver.

Jo større forskel der er på jeres formue ved indgåelse af ægteskabet, jo vigtigere er det at lave en ægtepagt. En ægtepagt vil både kunne sikre mod en forkert deling af formuen ved skilsmisse og ved død.

En ting er at stå med et bjerg af problemer og udfordringer, både praktiske og følelsesmæssige. En ægtepagt kan sikre dig mod, at stå klædt af til skindet – fordi du skal dele med din ex ved skilsmissen – eller ved dødsfald, hans (sær-)børn og/eller kreditorer.

Læs mere her.

Billigere end en opvaskemaskine på udsalg
Og hvad koster det så? Mange tror fejlagtigt, at det både er dyrt og besværligt. Det er det ikke. Du skal regne med knapt 3.000 kr. Det foregår elektronisk, og beløbet inkluderer ubegrænset rådgivning pr. telefon eller e-mail. Så der er faktisk ingen undskyldning for IKKE at få lavet en.