Så blev skatteræset skudt i gang, skal jeg love for. Med lange ventetider og nedbrud, som traditionelt hører med. Få er tilsyneladende klar over, hvad der venter dem. Nogen bliver overraskede – andre frustrerede. Og så er der dem, der bliver super glade.

Lidt fakta:

Fra den 4. marts kan du se din årsopgørelse og rette i tallene, hvis de ikke er rigtige, eller der mangler oplysning om befordringsfradrag, underholds- og børnebidrag, aktieindkomst, bidrag til velgørende foreninger, lejeindtægt fx ved udlejning af sommerhus, ejendom i udlandet mm. Indberetter du inden den 15. marts, kommer dine oplysninger med på den første årsopgørelse. Overskydende skat udbetales fra den 27. marts. Beløb under 100 kr. overføres til næste år, og ved beløb over 100.000 kr. kan der gå lidt længere tid, før beløbet lander på din NemKonto.

Benytter du udvidet selvangivelse – er fristen for at indberette tallen den 1. maj. Har du fået en alm. selvangivelse men skal bruge en udvidet selvangivelse, kan du sætte et hak på årsopgørelsen på TastSelv. Så får du automatisk en udvidet selvangivelse.

Og nu til det aller VIGTIGSTE:

Tjek om de automatisk indberettede tal på din årsopgørelse er rigtige. Gennemgå dem – et for et, også om betalt skat er korrekt. Husk også, at ved restskat løber der renter på allerede fra den 1. januar 2013.

Har du behov for mere viden, så find alt om frister, årsopgørelsen, fradrag, indberetning mm her.