Venter du også spændt på, om du skal have penge tilbage i skat? Det er altid spændende, om der dukker lidt uventet – eller måske ventet – op på kontoen.

Mobiliser lidt tålmodighed til den 4. marts, hvor årsopgørelserne dukker op på TastSelv Borger på www.skat.dk. Skynder mig lige at tilføje, at ikke alle kan se den fra den 4. marts. Hvis du er blandt dem, får du en servicemeddelelse (email) eller et servicebrev fra SKAT. Det skyldes, at SKAT ikke kan danne den ud fra de oplysninger, de har. Så skal du i sving med at indberette tal på TastSelv, og gør du det inden den 15. marts, så kommer det med på den første årsopgørelse.

Den 4. marts er også den dag, du kan oplyse nye tal eller ændringer til årsopgørelsen, uanset om du har modtaget en servicemeddelelse/servicebrev eller en årsopgørelse.

Fra denne dato kan du også vælge udvidet selvangivelse på TastSelv, fx. hvis 2012 er første år som selvstændig, og du ikke tidligere har ændret din forskudsopgørelse til at være selvstændig.

P.S. Tjek evt. indlægget den 1. februar, hvor du kunne læse om de skattefradrag, de fleste glemmer at få med. Tjek evt. også, om dine bidrag til velgørende foreninger er med. Mangler de helt, eller er beløbet forkert, så kontakt foreningen – endelig ikke SKAT.

Følg SKAT’s proces her.