Omlagde du lån i 2012 – eller købte ejendom, så har du måske snydt dig selv for et fradrag for garantiprovision.

Når du køber bolig eller omlægger realkreditlån skal du typisk stille en bankgaranti. Du betaler med andre ord en garantiprovision til banken, som er fradragsberettiget. Banken har ikke ligesom med renter, pligt til at oplyse beløbet til SKAT. Du skal derfor selv oplyse beløbet på din årsopgørelse, hvilket er muligt fra den 4. marts – altså i går. Hvis du indberetter på TastSelv inden den 15. marts kommer ændringen med på den første årsopgørelse.

Har du glemt fradrag i 2011 og 2010?
Var det i 2011 du lagde lån om eller købte ejendom, og måske har glemt at påføre fradraget, skal du rette årsopgørelsen via TastSelv.
Når du nu er i gang med gennemgang af årsopgørelsen for 2012, opdager du måske andre fradrag, der er glemt i tidligere år. Befordring, børne- eller hustrubidrag, velgørende foreninger eller noget helt andet, så er det altså ikke for sent. Det kan også være indtægter du har glemt, så kan du også skrive det på.

Det er muligt indtil 1. maj 2015. Tilsvarende hvis du har glemt fradrag i 2010, kan du rette årsopgørelsen indtil 1.maj 2014.’

2009 kan du ikke selv rette på TastSelv. Se på skat.dk nedenfor, hvad du skal gøre. Men det er ved at være sidste udkald, for fristen er den 1. maj 2013.

P.S. Overskriften i Business.dk er noget misvisende – det opdager du nok, hvis du læser den. Det er nemlig et udbetalt beløb på 2.000 kr., du kan risikere at blive snyd for, og ikke et fradrag på 2.000 kr. I eksemplet er fradraget faktisk 6.000 kr.

Mange snyder sig selv for fradrag på 2.000 kr. (Business.dk)

Ret dine gamle årsopgørelser (skat.dk)

SKATs 5 videoer om årsopgørelsen (SKAT web-tv)