Er du klar til at give SKAT mere adgang til din privatøkonomi? Så der bliver færre fejl og uventede skattesmæk? Det er der åbenbart 88 % af skatteborgerne, der synes er en god idé. Hele 86 % skatteborgerne tror, at SKAT allerede i dag har det store overblik over vores skatteoplysninger. Men det har SKAT ikke – fx. er dit forskud for 2013 lavet ud fra dine skatteoplysninger i 2011. Så hvis der er sket store ændringer fx.køb af ejendom, stigning/fald i indkomst osv. i 2012, er der ikke taget højde for disse ændringer på dit skattekort for 2013. Medmindre du selv har gjort opmærksom på det, fx. ved at ændre din forskudsopgørelse på TastSelv Borger.

Vil du ikke være blandt dem, der næste år får en restskat for 2013, så tjek din forskudsopgørelse efter. Så må vi se om SKATs systemer fremover kan beregne forskudsopgørelsen på lidt nyere data. I år skal omkring 1.1 mio. skatteydere betale restskat, mens næsten 3 mio. skatteydere har betalt for meget, og derfor skal have penge tilbage fra SKAT.

Hellere en gang for meget end en gang for lidt
Gå evt  ind på TastSelv Borger og tjek om din forskudsopgørelse for 2013 er rigtig, hvis du i 2012 eller 2013 har/er:

  • lagt boliglån om (ændring af renteudgift)
  • købt/solgt ejendom (ændring af renteudgift)
  • har skiftet job (væsentlig indtægtsændring)
  • kortere eller længere til dit job (befordring)
  • indbetalt på en kapitalpension (fradrag ophører i 2013)
  • startet/ophørt med at betale børnebidrag/hustrubidrag (kan fratrækkes)
  • indbetalt på livrente eller ratepension (privat)
  • stoppet med at få SU
  • startet virksomhed
  • gået på efterløn eller pension

Ny kampagne (nyeste opdatering)
SKAT sætter i dag en ny kampagne i søen “Skat i balance”. Den går kort ud på, at hvis der er sket noget nyt i dit liv, som du ikke selv har rettet til i din forskudsopgørelse – ja, så går SKAT ind og gør det. De kommer i hvert fald med et forslag til, hvordan din forskudsopgørelse skal se ud resten af 2013. Får du et brev eller en email fra SKAT den 11. april med et forslag til en ny forskudsopgørelse, har du to valg:

1. Er du enig i forslaget, skal du ikke foretage dig noget. Så bliver din forskudsopgørelse automatisk ændret, og den bliver sendt til din arbejdsgiver (lønudbetaler), så din lønudbetaling kan blive ændret.

2. Er du ikke enig, skal du selv rette din forskudsopgørelse til med de rigtige tal inden for 15 dage. Det kan du gøre i TastSelv Borger eller ved at ringe til SKAT.

Danskerne vil have Skat til at klare skatten (Politiken)

Skat i balance (skat.dk)