Hvis du er tilbudsjæger ved du, at der er mange penge at spare. Men det kræver også lidt tid og planlægning. Hvad enten du bruger indkøbsforeninger, som Forbrugsforeningen eller Coop – eller bare vælger at finde ugens tilbud i butikkerne.

Et godt tip er at købe alle basisvarer, hvor de er billigst og resten i din yndlingssupermarked. Måske blive der så lidt overskud til at supplere op med lækkerier fra specialbutikker til de helt specielle lejligheder – eller hvis I bare skal forkæles lidt. Forkælelse ind i mellem er vigtig – hvad enten det er en weekendtur til fx. Berlin eller Skagen. En lille smagfuld gourmet forkælelse er lidt billigere – og noget som virkelig kan booste en trist og efterhånden lidt  mørk efterårsmåned. Hvad kunne du tænke dig at forkæle dig selv med? En dejlig økologisk kropsolie, lidt lækker kaffe fra din lokale kaffe & tebutik, eller måske lidt håndlavet, smagfuld chokolade. Uhm!!

Skab overskud på kontoen
Nå, men hvordan skaffer vi så lidt overskud på kontoen, så vi kan flippe ud med lidt luksus? Du sætter dig en gang om ugen og planlægger ugens menuer. Laver samtidig en indkøbsliste – brug tilbudsaviser – og handl så stort ind én gang om ugen. Hold dig til listen – og lad dig ikke friste til andre ting. På den måde sparer du både masser af tid og masser af penge.

Spar penge på mad

Få hjælp til et hurtigt overblik over ugens tilbud her. Brug evt.app’en, så kan du klare det endnu letterre på mobil eller Ipad, hvor du også kan lave din indkøbsliste.

Der er også andre muligheder, fx. E-tilbudsavis.

Indkøbsforeninger o.lign.
Forbrugsforeningengiver de fleste af de tilmeldte butikker giver 9 % på dine indkøb. Du skal være medlem af en af de relevante fagforeninger, som du kan læse om på hjemmesiden. Rabatten samles og udbetales én gang om året. Det kan med lidt planlægning af indkøb – dog ikke så meget dagligvarer – kan blive til rigtig mange penge.

Coop giver hvad der svarer til 1,5 % på dine månedlige indkøb over 500 kr. pr. mdr. Du begynder med andre ord for fra hver måned. De første 500 kr. , du køber for, får du ikke point for. Du får point for alle dine indkøb i Coop’s butikker – også Fakta og Irma. Jubi!! Jeg har regnet ud, at hvis jeg hver måned køber for fx. 4.000 kr. i mit yndlingssupermarked – ja, å bliver det en rabat på omkring 720 kr. om året.

I Club Matas opsparer du point på dine indkøb – ikke kun i Matas, men også i andre tilknyttede virksomheder som fx. Fitness.dk, Profiloptik og Apollo Rejser. Dine opsparede point kan du købe for i pointshoppen.

I den nærmeste fremtid vil jeg løfte sløret for andre muligheder, hvor du kan spare penge til alt det sjove. Hvis du kan bruge det, du finder her på bloggen, så del gerne med dine venner.